Ürün Detayı

Mür (Myrrh) Yağı 9ml

185.00

tisserandturkey-header

Mür (Myrrh) yağı, günümüze ulaşan sayısız tarihi kayıtlarda adı geçmekte olup yaklaşık  4.000 yıllık tarihi bir geçmişe dayanan ilginç bir yağdır.

Bu yağın bir çok faydası bulunmakta olup, özellikle içeriğinde ki bileşenler sebebi ile doğal bir yaşlanma karşıtı olup, Cilt bakımı ve problemli ciltlerde ki kullanımı literatüre geçmiştir.

*İçerik: 100% Commiphora myrrha (myrrh) oil

  • Tisserand Aromatherapy Ürünleri sadece  %100 Saf ve Organik yağlar içermektedir.
  • Tisserand Arometherapy Ürünleri Vegan Society tarafından onaylıdır.
  • Tisserand Aromatherapy Ürünleri Hayvanlar üzerinde kesinlikle test edilmemektedir.
  • tisserand.com.tr
Stok Kodu: EO172 Kategoriler:

Mür (Myrrh) Yağı 9ml

 

tisserandturkey-header

Mür (Myrrh )  yağı , geniş ve ilginç geçmişi olan  bir yağdır. Yaklaşık 4.000 yıllık  geçmişe dayanan sayısız tarihi kayıtlarda ortaya çıkmıştır.

Günümüzde kullanılan Mür (Myrrh )  yağını damıtmak için, Mür ağacı gövdesinin kesilerek içindeki reçinenin serbest bırakılması gerekir. Reçine ağaç gövdesi boyunca gözyaşı gibi akarak yerleşir ve kuruması beklenir. Daha sonra bu reçine toplanır ve distilasyon işleminden geçirilerek çok yönlü ve şifalı Mür (Myrrh) yağı elde edilir.

Eski Mısır’da çok popüler olan Mür (Myrrh ) yağı , Zengin kadınlar için cilt bakım ürünlerinin hazırlanmasından cilt tedavisi gibi bir dizi kozmetik ve tıbbi süreçte kullanılmıştır.

Ayrıca Eski Yunanlılarda da, Mür (Myrrh ) yağı’nın  iyileştirme özelliklerini  iltihaplanmaya ve enfeksiyonu önlemeye yardımcı olmak için yaralara uygulandığı  ve aynı zamanda da mistik aromatik kokusundan da bir çok yerde kullanıldığı gözlemlenmiştir.

Modern aromaterapide Mür(Myrrh )  yağı,  Zihninin rahatlamasına ve anksiyate duygusunun hafifletmesine, bazı fiziksel ve duygusal rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olduğu belirtilmektedir.

İçerik: 100% Commiphora myrrha (myrrh) oil

Botanik ismi : Commiphora myrrha

Yağ elde etme yöntemi : Buhar distilasyon

Bitki Plant : Sakız / Reçine

Aroma grubu : Sıcak, baharatlı ve odunsu

Parfüm ailesi :  parfüm / koku   – Parfüm notu :  Baz

Renk :  İnce  orta ve soluk sarı

Karışım : Bergamot, Frankincense ve Chammomile Blue yağları ile çok iyi uyum sağlar.

Raf ömrü : Ürün  Açıldıktan sonra, Serin ve karanlık bir yerde saklamanızı  ve 12 ay içinde tüketmeniz tavsiye edilir.

Bu ürün hakkında henüz yorum yapılmamış.

Bu ürün hakkında ilk yorumu yazan siz olun “Mür (Myrrh) Yağı 9ml”